Na návštěvě v Jentschura International GmbH v Münsteru

Seminář na téma Zdraví díky odkyselení, který se konal ve dnech 7.–10. 6. 2018, předčil očekávání nás všech. Naše skupinka sestávající se z více než dvou desítek terapeutů a poradců zdravého životního stylu má proto dlouho na co vzpomínat.

Cesta do německého Münsteru vzdáleného z Prahy 690 km byla ve čtvrtek 7. června trochu úmorná, nicméně po jedenácti hodinách jízdy v autobuse nás čekalo milé překvapení. Na místě nás totiž osobně čekal Peter Jentschura, který kvůli průjezdu našeho autobusu dokonce zastavil dopravu. Když jsme z něj vystoupili, s každým z nás se osobně přivítal a pak nás s úsměvem nabádal, abychom si po dlouhé cestě protáhli tělo několika dřepy. Následovalo jeho osobní pozvání na večeři, kam za námi přišla i manželka P. Jentschury, paní Getrud. Dozvěděli jsme se, že na místě restaurace stával do roku 1972 dům, jenž byl původním sídlem tehdy ještě malé Jentschurovy firmy, která v lednu toho roku podlehla požáru v důsledku výbuchu při chemické výrobě.

Dalším velkým překvapením bylo, když nás manželé Jentschurovi po večeři pozvali k návštěvě zahrady u jejich domu, který se nachází přímo přes ulici. O malebnou zahradu se stará především paní Jentschurová, a ve svých 72 letech tu tráví mnoho chvil. Nakouknutí do soukromí našich hostitelů srdečnou atmosféru ještě prohloubilo, takže jsme si začali připadat jako na návštěvě u dobrých přátel.

Ke spánku jsme ulehli v hotelu Europa, odkud nás pak druhý den autobus zavezl přímo do moderního areálu firmy Jentchura International GmbH, který byl vybudován před čtyřmi lety. Tvoří ho administrativní a výrobní budova, kde se také nachází seminární místnost. Před areálem již ve větru na stožárech plápolaly česká a slovenská vlajka s nápisem Vítejte, na počest našeho příjezdu.

Program začínal podle programu přesně v půl desáté a pan Jentschura při něm shrnul nejen historii firmy, ale samozřejmě i důvody a principy zásadité péče o tělo, která je nezbytnou podmínkou udržení zdraví. O důležitosti tzv. trojskoku odkyselení, při němž se tělo zbaví usazených kyselin a jedů, jenž v 80. letech 20. století po letech bádání sestavil se svým kolegou Josefem Lohkämperem, nás přesvědčovat nemusel. Velmi cenné však bylo, že jsme se dozvěděli mnoho dalších souvislostí a také tipů, jak si jednotlivými přírodními a energeticky hodnotnými přípravky značky Jentschura pomoci například během letních horkých dnů, v období klimakteria, po odstranění žlučníku, při bércovém vředu, rakovině atd. Seminář vedl Peter Jentschura osobně s velkým zápalem a energií a díky jeho hlubokým znalostem v oblasti přírodních věd, které jsou však spojeny i s etickým kodexem a úctou k přírodě, to byl opravdu výjimečný zážitek. Celý seminář včetně všech prohlídek byl samozřejmě tlumočen do češtiny díky PhDr. Ivaně Pálkové, která se po 11 letech spolupráce s firmou cítí v tématu odkyselení jako ryba ve vodě.

Po oba dva dny semináře, tj. v pátek a v sobotu, pro nás byly přichystány v jídelně pro zaměstnance vynikající vegetariánské svačiny a obědy zhotovené především z produktů TischleinDeckDich (Stolečku prostři se) a MorgenStund (směs na přípravu ranní kaše). K tomu byla k dispozici čerstvá zelenina a také WurzelKraft, abychom přesně podle udílených rad mohli s každým jídlem tělu dodat všechny prvky periodické soustavy, které jsou obsažené právě ve WurzelKraftu. 

Došlo i na kulturu

Páteční seminář jsme ukončili odpoledne po čtvrté hodině a poté nás čekala prohlídka historického centra města Münster. Nejdříve jsme navštívili tzv. sál svobody na zdejší radnici. Právě zde byl v roce 1648 uzavřen Vestfálský mír, jímž byla ukončena třicetiletá válka. Bylo zřejmé, že Petera Jentschuru, který byl po celou dobu s námi, historie zajímá, a proto o ní také velmi mnoho ví. Následovala prohlídka historického centra s průvodcem, při níž jsme se dozvěděli další zajímavosti o tomto městě, které bylo za druhé světové války téměř srovnáno se zemí. Prohlídka končila u vyhlášené restaurace Grosser Kiepenkerl Gasthaus. V salónku na nás čekala slavnostní tabule a výtečné tříchodové menu, po jehož spořádání Peter Jentschura položil řečnickou otázku „K čemu by bylo odkyselování, kdyby nejdřív nebylo překyselení?“ Není totiž nutné vzdát se z jídelníčku všeho, co nám úplně neprospívá, ale když si to dopřejeme jen občas a vykompenzujeme to zásaditou péčí, není to žádný problém.

V sobotu odpoledne jsme po skončení semináře pro změnu absolvovali prohlídku firmy Jentschura International GmbH, přičemž nás Peter Jentschura provázel osobně. Provedl nás místy, kde se míchají a třídí suroviny, ukázal nám sklady a také krejčovnu, kde se šijí bavlněná noční košile, župany, punčochy, návleky i zábaly pro různé části těla, které se při odkyselování po namočení do zásaditého roztoku přikládají na tělo. Kůže je totiž podle P. Jentschury naše třetí ledvina. Při trojskoku odkyselení je po rozpuštění usazených kyselin a jedů v těle pomocí bylinného čaje 7x7 dále nutná jejich neutralizace pomocí WurzelKraftu a poté vyloučení z těla zásaditými koupelemi a zábaly přes kůži. 

Po prohlídce jsme se přemístili do Muzea v přírodě Mühlenhof, kde jsme mohli obdivovat původní lidové stavby, přičemž v jedné z nich pro nás byla připravena večeře formou bufetu. Na kole za námi přijela i paní Jentschurová. V pozdních večerních hodinách jsme se pak v srdečné atmosféře všichni rozloučili. Následující nedělní ráno jsme totiž hned po snídani vyrazili k domovu a během zpáteční cesty to v autobuse bylo jak v úle – všichni jsme si sdělovali svoje dojmy, předávali kontakty atd.

Co jste možná nevěděli…

Teď už zbývá jen napsat, že firma Jentschura International GmbH má v současnosti 100 zaměstnanců, exportuje do více než 25 zemí světa (P. Jenstchura se nám svěřil, že nejvíce mu přirostlo k srdci Mexiko) a v současnosti se budují obchodní styky s Čínou. Dalším plánem do budoucna je vybudování regeneračního centra, kde by všichni zájemci absolvovali odkyselovací kúru formou jakési lázeňské péče.
Manželé Jentschurovi jsou v manželském svazku 52 let (znají se 55 let), mají pět dětí a mnoho vnoučat. Maminka Petera Jentschury zemřela ve 104 letech, a ještě jako stoletá seděla za kasou v rodinné drogerii. Josef Lohkämper, celoživotní přítel a kolega Petera Jentschury, zemřel v lednu 2018.

Do češtiny bude přeloženo druhé vydání knihy Rostlina, naše učitelka, v níž Peter Jentschura mimo jiné skládá poklonu matce přírodě. Je totiž přesvědčený o tom, že technologie a technika ji nikdy nemůžou překonat. Osobně to vnímám stejně – cesta genových manipulací je totiž jenom cestou k dalším komplikacím v budoucnu. Proto jsou produkty Jentschura sestavené podle toho, jak to nastavila sama příroda. Líbilo se mi, když mi v rozhovoru pro březnovou Meduňku řekl: „Věřím v návrat úcty k přírodě, i když několik let to asi ještě půjde z kopce. I tak doufám, že naši potomci budou jednou na bolestivou lekci moderní civilizace se všemi jejími civilizačními chorobami už jen vzpomínat.“
Věra KeilováVěra Keilová

O autorce: Mgr. Věra Keilová se své publicistické činnosti věnuje zdravému životnímu stylu a duchovnímu poznání. Pracuje jako redaktorka v časopise Meduňka a mj. napsala tři knihy rozhovorů s Marcelkou z hor (ženou, která dosáhla tzv. probuzení). Více na www.verakeilova.cz.



K provozování webu využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme.