10 PL | TischleinDeckDich |
300 ml | zeleninového vývaru |
2–3 ČL | rajčatového protlaku |
7–8 PL | špaldové celozrnné mouky |
100 g | listového špenátu |
300 g | rajčat na pizzu |
80–100 g | uzeného lososa, nakrájeného na plátky |
70 g | mozzarelly |
bylinková sůl | |
tuk na vymazání | |
pečící forma |
TischleinDeckDich zalijte cca 270 ml vařící vody, osolte, promíchejte, nechte 5 minut přikryté nabobtnat a zchlaďte.
Potom vmíchejte mouku a protlak a dochuťte bylinkovou solí. Troubu předehřejte na 200 °C.
Těsto rozetřete pomocí velké lžíce do tukem vymazané formy (Ø 26 cm) a několikrát propíchněte vidličkou. Předpečte těsto 10 minut při 200 °C (horkovzdušný režim na 180 °C) v předehřáté troubě. Na korpus dejte rajčata, oprané listy špenátu, kousky lososa a posypejte sýrem příp. ještě dochuťte bylinkovou solí.
Pečte v předehřáté troubě cca 20–25 minut. Pizzu můžete obložit také vegetariánským způsobem pestrou směsí zeleniny.