MorgenStund’ perník

MorgenStund’ perník

Suroviny

100 g MorgenStund' (suché směsi)
200 g mletých mandlí
150 g třtinového cukru
2 vejce
3 ČL perníkového koření
1 prášek do pečiva
1 špetka soli
šťáva z pomeranče (cca 4 PL)
citronová kůra
oplatky

Příprava

MorgenStund', perníkové koření, mandle a prášek do pečiva smícháme v míse. Z vajec, cukru a soli vyšleháme sníh. Přidáme strouhanou citronovou kůru, pomerančovou šťávu, směs MorgenStund’ a promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozprostřeme oplatky. Na oplatky naneseme 1–2 čajové lžičky směsi MorgenStund'. Směs neplníme až po okraj a uhladíme.

Před pečením necháme asi hodinu uležet.

150 °C / 20 min.

Množství vystačí asi na 20 oplatek.


K provozování webu využíváme takzvané cookies. Cookies jsou soubory sloužící k přizpůsobení obsahu webu, k měření jeho funkčnosti a obecně k zajištění vaší maximální spokojenosti. Používáním tohoto webu souhlasíte se způsobem, jakým s cookies nakládáme.