100 g | MorgenStund' (suché směsi) | |
200 g | mletých mandlí | |
150 g | třtinového cukru | |
2 | vejce | |
3 ČL | perníkového koření | |
1 | prášek do pečiva | |
1 | špetka soli | |
šťáva z pomeranče (cca 4 PL) | ||
citronová kůra | ||
oplatky | ||
MorgenStund', perníkové koření, mandle a prášek do pečiva smícháme v míse. Z vajec, cukru a soli vyšleháme sníh. Přidáme strouhanou citronovou kůru, pomerančovou šťávu, směs MorgenStund’ a promícháme. Plech vyložíme pečícím papírem a na něj rozprostřeme oplatky. Na oplatky naneseme 1–2 čajové lžičky směsi MorgenStund'. Směs neplníme až po okraj a uhladíme.
Před pečením necháme asi hodinu uležet.
150 °C / 20 min.
Množství vystačí asi na 20 oplatek.