500 g | MorgenStund' |
250 g | pohankové mouky (nebo celozrnné špaldové mouky) |
800 ml | vody |
4 lžíce | dýňových semínek |
4 lžíce | lněného semínka |
4 lžíce | sezamu |
2 lžíce | slunečnicových semínek |
1 lžíce | bylinek dle chuti |
1 lžička | soli |
1 ½ lžičky | prášku do pečiva |
Troubu předehřejte na 180 °C (horní/spodní ohřev). Smíchejte MorgenStund's moukou a práškem do pečiva. Nyní přidejte vodu a pomocí metličky vypracujte těsto. Poté do těsta přidejte všechna semínka, sůl a bylinky. Formu na chléb vymažte tukem, vlijte do ní připravené těsto a pečte na středním roštu cca 90 minut.
Zbylý chléb se dá také bez problému zamrazit.