20 | polévkových lžic MorgenStund’ |
35 g | kokosového oleje (a trochu na vymazání) |
70 g | tmavé čokolády |
1 | vejce |
50 g | rýžového sladidla (prášek) |
Špetka soli | |
Suroviny na ovocnou omáčku | |
125 g | ovocné směsi, čerstvé nebo mražené |
1 | polévkovou lžíci rýžového sladidla nebo ½ lžíce agávového sirupu |
1 | polévkovou lžíci pomerančového likéru nebo vody |
Trochu moučkového cukru na posypání |
Troubu předehřejte na 180 °C (horní/dolní ohřev). Vymažte dvě malé formy na pečení kokosovým olejem. Na malé pánvi pomalu rozpusťte kokosový olej a čokoládu. Ručním mixérem vyšlehejte do pěny vejce s rýžovým sladidlem a špetkou soli. Poté přidejte rozpuštěnou čokoládu a nakonec vmíchejte MorgenStund’. Těsto nalijte do forem a pečte asi 10 minut.
Pro přípravu omáčky vložte všechny suroviny do hrnce a několik minut povařte. Poté vyklopte brownie na talíř, polijte teplou omáčku a posypte moučkovým cukrem.