150 g | TischleinDeckDich |
3 ČL | červeného nebo zeleného pesta |
1 | malá sklenice sušených rajčat |
2 PL | dýňových semínek |
2 PL | piniových semínek |
½ ČL | soli |
TischleinDeckDich dejte do misky a přelijte 480 ml vroucí vody, zamíchejte a nechte 5 minut nabobtnat. Poté ochuťte solí a pestem.
Slijte naložená sušená rajčata, nakrájejte je na kousky a promíchejte s TischleinDeckDich.
Vyložte plech pečícím papírem a rozprostřete TischleinDeckDich v co možná nejtenčí vrstvě (cca 3 mm). Pokud z TischleinDeckDich něco zbyde, rozprostřete hmotu na druhý plech nebo jednoduše snězte.
Hmotu posypte dýňovými a piniovými semínky a dobře přimáčkněte. Troubu předehřejte na 180 stupňů (nejlépe na program horkovzdušného pečení) a pečte zhruba 20 minut na prostřední pozici roštu.
Potom vyjměte plech z trouby, ale ještě ji nevypínejte. Rozkrájejte placku těsta ostrým nožem na libovolně velké proužky a pečte knäckebrot ještě dalších 40 minut. Knäckebrot nechte vychladnout a vychutnejte si ho s chutným bylinkovým tvarohem nebo s jiným dipem.